Cum să evitați conflictele în cuplu. Soluții de armonie a relației.
Fiecare cuplu se luptă. Cu toate acestea, suntem oameni diferiți și este inevitabil să nu apară conflicte. Ceea ce contează este modul în care îi gestionăm și dacă le permitem să ne influențeze relațiile.
Deși este normal să ai certuri cu cuplul din când în când, atunci când sunt foarte frecvente, este un semn că există o dispută mai mare decât cea care a început certarea. Deci, astăzi vorbim despre cum să gestionăm acest conflict, să evităm conflictele și să armonizăm relațiile.
Adesea, situațiile sunt responsabile de discordia conjugală. Accesul la informații, încercările pe care le avem cu toții, alte persoane care pot interfera în relații, influența familiei și a prietenilor, toate acestea pot crea conflicte interne într-un cuplu care pare a fi bine conectat. Statisticile arată că unul din trei cupluri căsătorite divorțează. Cu toate acestea, situația din celelalte două nu este atât de strălucitoare, întrucât multe cupluri aleg să-și continue călătoria împreună de teamă de odihnă, obișnuință sau frică de a nu afecta copiii.
Prin urmare, pentru a înțelege mai bine cum apar conflictele într-un cuplu, trebuie să fim atenți la circumstanțe. Prima regulă pentru a evita conflictul în cupluri este;
Studiază situația.
Cunosc cupluri care au multe certuri pentru că au reușit conflicte cu alte persoane. Gestul simplu prin care cealaltă femeie face dragoste cu partenerul ei și acesta răspunde la sarcini mai complexe care implică ambele, cum ar fi aranjarea unei nunți sau schimbarea adresei. Este vorba despre modul în care fiecare partener gestionează situația și îi demonstrează celuilalt că își apără propriile interese.
Acestea includ oboseala, stresul, perioadele hormonale dificile, nervozitatea și anxietatea momentană. Este posibil ca bărbații să nu știe cum să asambleze un dulap cumpărat online sau să repare ceva prin casă, iar femeile pot să nu știe să gătească în felul lor preferat. Aici, prima reacție poate fi frustrantă și confuză. Prin urmare, o altă regulă de aur pentru a evita certurile în relații este aceea;
Tratează totul cu calm.
Oamenii inspirați fac acuzații, observații dure, atacuri care pot răni pe termen lung. O soluție frumoasă pentru a evita astfel de conflicte nu este de a intra într-o dispută imediat, ci de a lăsa să treacă puțin timp. Nu contează cât de nervos ești, nu-ți dezamăgi partenerul, pentru că nu este vorba doar despre cum se simte el în acest moment, ci despre cum se va simți pe termen lung.
Cuvintele sunt cel mai periculos instrument într-o relație. Se pot răni atât de ușor și pot face cicatrici care nu se vor vindeca. Deși totul arată frumos la suprafață, amândoi zâmbesc în fotografiile de vacanță de pe Instagram, răni adânci și incurabile se pot ascunde dedesubt.
Și de ce trebuie să le tratăm când le putem evita?
Coborâți vocea, ascultați mai mult.
O mulțime de lupte într-un cuplu se dezvoltă într-un mod negativ, deoarece cei doi vorbesc tare între ei și nu ascultă suficient. Toată lumea are un punct de vedere, are argumente și ar trebui să li se permită să vorbească, să-și exprime punctul de vedere, pe un ton calm, calm, de fiecare dată. Un astfel de argument poate fi dezbătut într-un cuplu și se poate termina fericit. În caz contrar, dacă amândoi strigă și se acuză reciproc și încetează cearta cu mânie, este doar un incendiu de neînțeles, care poate arde oricând. Chiar și gesturi simple precum „Nu ai pus telecomanda înapoi” sau „Nu ți-ai pus pantalonii pe umeraș”.
Nu vă faceți griji și dormiți.
Când o discuție continuă până seara și partenerii nu pot dormi nervos sau chiar să încerce să doarmă în camere separate, nu este deloc bun pentru relație. Aceasta este o lovitură care poate fi greu de reparat, iar partenerii își vor pierde încrederea în relație, cel puțin pentru moment. Când ambii adorm, vor avea un somn agitat și pot începe din nou a doua zi.
Machiază seara. Cu toate acestea, nu luați o pauză de la relație, chiar dacă aceasta durează doar câteva ore. Cel mai frumos mod de a pune capăt unui argument este să îl îmbrățișezi. Fără cuvinte, doar o îmbrățișare puternică și lungă poate duce la faptul că există sentimente, că ești în continuare „omul pe care îl iubesc” și că relația este acum mai puternică după o ceartă.
Oricât de dificil ar părea, activitatea sexuală are un efect puternic asupra reconcilierii unui cuplu. Apoi, ar trebui să existe o discuție sinceră, în care ambele să-și recunoască limitele și momentul în care le trec. Și, pentru că un argument poate acționa ca o barieră în calea activității sexuale, există soluții care pot ajuta un bărbat să scape de stres și emoții, mai ales în ceea ce privește performanța sa. Pentru puterea bărbaților, există pop-uri, pastile, despre care se spune că ajută un bărbat indiferent de circumstanțe și care îndeplinesc așteptările partenerului său. În acest fel, ambii câștigă încredere în capacitatea lor de a iubi și simți în tinerețe, mai ales dacă au ajuns la o anumită vârstă.
Cum evitați conflictele în cuplu? Acceptă-ți partenerul.
Multe dispute apar din cauza banilor sau a modului în care îi tratează pe toți. Luptele pot fi cauzate de atitudinile copilăriei, de la un partener la altul. Mai ales dacă cealaltă persoană nu înțelege. Este posibil ca partenerii să fi crescut în medii diferite, să fi primit educație diferită, iar unele dintre semnele pe care le-a văzut acasă să contrazică obiceiurile partenerului.
Da, este adevărat că cuvântul „care seamănă cu pluralul” este corect, dar în cele din urmă suntem cu toții diferiți. Suntem unici. Pentru a evita conflictele, trebuie să fim flexibili emoțional și fizic în relație. De exemplu, dacă partenerul este interesat să ia pastile pentru putere, este un semn că vrea mai mult în pat, iar partenerul o folosește cumva ca dovadă a iubirii.
Problema gesturilor mici, inclusiv arta de a încuraja într-o relație, este importantă pentru a avansa armonios relația.
În cele din urmă, acceptați-vă reciproc, iubiți-vă în întregime și acceptați-l, de acum înainte, sunteți unul. Toată lumea vine cu defecte, dar și punctele forte în relație. Face o diferență în modul în care le folosești în avantajul tău ca relație și în modul în care te bucuri de viața împreună mai mult decât de a fi singur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu